Over onze organisatie

Kingfisher Natuurprojecten is een natuurtechnisch onderhouds-bedrijf dat in 2013 door Erwin Teijgeler is opgericht. Het bedrijf kenmerkt zich door een hoog kennisniveau en jarenlange ervaring.

Zo is het inmiddels uitgegroeid tot een flexibel bureau dat de opdrachtgever volledig kan ontzorgen. Ook beschikt Kingfisher Natuurprojecten over eigen materieel om de werkzaamheden ter plekke uit te voeren en is het als bedrijf VCA*-gecertificeerd.

Onze werkwijze

Erwin zegt over de werkwijze van Kingfisher Natuurprojecten: ‘We verdiepen ons altijd eerst in de plannen van de opdrachtgever. Wij moeten nu eenmaal precies weten over wat voor soort project het gaat en waar dat plaats gaat vinden. Want dan pas kunnen we bepalen wat voor soort maatregelen nodig zijn.

Dat kan een tijdelijke douglas vleermuiskast zijn, of een op locatie ingebouwde kraamkast. Elke situatie is uniek en vraagt om maatwerk, optioneel kunnen wij de aangebrachte maatregel ook voor een vaste periode monitoren of deze in gebruik is genomen en of functioneel is.

Zo leveren we dus altijd maatwerk, zowel voor het project als voor de aangetroffen diersoorten.’ vertelt Erwin. ‘Een mooi voorbeeld daarvan is een lokinstallatie voor gierzwaluwen waarmee we deze dieren kunnen lokken naar een nieuwe verblijfplaats. Deze installatie werkt volledig op zonne-energie, is op afstand bestuurbaar en we hebben zelf het computerprogramma hiervoor geschreven.
Andere voorbeelden zijn torens voor kerkuilen en vleermuizen en faunaschermen. En om te voorkomen dat de diersoorten toch weer naar hun oude verblijfplaatsen gaan, maken we deze ongeschikt voor verdere bewoning.’ besluit hij. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat Kingfisher Natuurprojecten voor u kunt betekenen, neem dan contact met ons op.

Bel 06 1210 1818 of stuur een WhatsApp. Ook kunt u het contactformulier invullen.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.